Regel uw zorg online

Huisartsenpraktijk De Linie is aangemeld bij mijnGezondheid.net en nodigt u van harte uit uw eigen zorgdossier te openen. Op dit internetportaal van de praktijk krijgt u via mijnGezondheid.net met een beveiligde verbinding inzage in delen van uw medische en medicatiedossier en kan u zelfstandig afspraken maken.

Ook kunt u:
– herhaalmedicatie aanvragen
– labuitslagen bekijken
– een e-Consult aanvragen
– betrouwbare informatie over uw aandoeningen en medicatie raadplegen

 

Voor wie is MijnGezondheid.net bedoeld?

Patiënten van 16 jaar en ouder die ingeschreven staan bij huisartsenpraktijk De Linie kunnen een dossier openen op MijnGezondheid.net.
Om in te loggen op MijnGezondheid.net heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. Informatie over DigiD en het aanvragen ervan vindt u op www.digid.nl.

Hoe opent u een dossier op MijnGezondheid.net?

Via de mail heeft u een bevestiging van de aanmelding ontvangen als uw mailadres bij de praktijk bekend is. Zodra u als patiënt voor de eerste keer op het portaal van mijngezondheid.net gaat inloggen zult u de akkoordverklaring digitaal ondertekenen waardoor u ervan verzekerd bent dat de uitwisseling van uw gegevens met huisartsenpraktijk De Linie goed en betrouwbaar is geregeld. Mocht u vragen hebben dan horen we die graag. Op de website van mijngezondheid.net vindt u meer informatie. 

Geef hier toestemming voor het delen van uw medische gegevens.


Waarom medische gegevens delen?

Soms heeft een andere zorgverlener bepaalde medische gegevens van u nodig. Als u bijvoorbeeld naar de huisartsenpost gaat als uw eigen huisarts niet beschikbaar is. Of omdat u met spoed zorg nodig hebt. Maar ook als u bij een andere apotheek komt. Door toestemming te geven kunnen zorgverleners snel en veilig de belangrijkste gegevens digitaal opvragen.

Wie mag uw gegevens opvragen?

Alleen zorgverleners die u behandelen mogen uw gegevens digitaal opvragen. En alleen als dat nodig is voor goede zorg. Zorgverzekeraars, bedrijfsartsen en werkgevers mogen de medische gegevens niet opvragen. Op www.volgjezorg.nl staat een lijst van zorgverleners die gegevens mogen opvragen via het Landelijk Schakelpunt. In de toekomst kunnen daar zorgverleners bijkomen, zoals de tandarts.

Al jouw gegevens zijn veilig

Wij delen bepaalde medische gegevens digitaal. Dit gebeurt altijd via beveiligde systemen. Hiervoor wordt het Landelijk Schakelpunt (LSP) gebruikt. Via www.volgjezorg.nl geeft u toestemming voor uitwisseling via het LSP. Ook kunt u hier zien welke medische gegevens worden uitgewisseld. Zorgverleners kunnen ook andere systemen gebruiken, zoals bijvoorbeeld XDS. Wilt u hier graag eerst meer over weten? De assistente kan u hierover meer informatie geven.