Over de praktijk

Een afspraak duurt ongeveer vijftien minuten en is bedoeld voor één klacht. Denkt u meer dan vijftien minuten nodig te hebben of heeft u meerdere klachten? Geef dit dan aan bij de assistente zodat zij een dubbele afspraak kan inplannen.

 

Via mijngezondheidnet.nl kunt u 24 uur per dag een afspraak inplannen nadat u bent ingelogd met uw DigiD.

 

Als u vanwege medische redenen niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kunt u een visite aanvragen. Visites kunnen voor 10.30 uur worden aangevraagd bij de assistente en worden in overleg met de arts ingepland.

Openingstijden

De praktijk is open op maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur.

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 10.30 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur voor het maken van afspraken en voor vragen over recepten en uitslagen. Tussen 10.30 en 14.00 uur is de balie gesloten en de praktijk alleen telefonisch voor spoed bereikbaar.

 

Op maandag- en dinsdagavond zijn de POH’s werkzaam in de praktijk. U kan via de assistentes een afspraak maken bij hen.

Avonden, nachten, weekenden en feestdagen is de praktijk gesloten

Voor SPOED kunt u dan contact opnemen met de huisartsenpost:  010 – 279 92 62
Let op: Dit nummer is alleen voor zaken die echt niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.


Herhaalrecepten

Als u een herhaalrecept wilt aanvragen kunt u de receptenlijn bellen. U kunt hierop 24 uur per dag, zeven dagen per week een recept inspreken. Herhaalrecepten kunnen alleen aangevraagd worden voor medicijnen of verbandmateriaal wat u aaneengesloten of regelmatig gebruikt. Wanneer de dosering of het gebruik verandert moet u contact opnemen met de huisarts.

Ook via mijngezondheidnet.nl kunt u zelf uw herhaalmedicatie aanvragen.

Alle recepten moeten door de huisarts worden goedgekeurd. Normaal gesproken liggen de medicijnen en/of verbandmiddelen twee werkdagen nadat u dit via de herhaalreceptenlijn hebt aangevraagd klaar bij de apotheek.

Vakantiesluiting 2024

Een aantal weken per jaar is de praktijk gesloten vanwege de vakantiesluiting.  Tijdens deze vakantiesluiting wordt er op basis van de beginletter van het alfabet waargenomen door de praktijken Dokgaarde, Van der Flier en Heiszwolf. Nadere informatie hierover wordt via de nieuwsberichten op deze website verspreid. De waarneming is uitsluitend voor dringende gevallen die niet kunnen wachten totdat de praktijk weer geopend is. In het weekend, tijdens de feestdagen en buiten de andere kantoortijden kan u voor deze dringende gevallen de huisartsenpost bellen: tel: 010 – 2799262

 

Vakantiesluitingen 2024
Meivakantie:          29 april t/m 3 mei 2024
Zomervakantie:     15 juli t/m 2 augustus 2024
Herfstvakantie:      nog te bepalen
Kerstvakantie:       30 december 2024 t/m 3-1-2025

Praktijkaccreditatie

De praktijk is geaccrediteerd volgens de kwaliteitseisen van de NPA. De NPA certificeert huisartsen aan de hand van normen die worden vastgesteld door het NHG en andere belanghebbenden in de huisartsenzorg. Hiermee is gewaardborgd dat de praktijk op een verantwoorde manier huiartsgeneeskundige zorg levert en een lerende organisatie is.

Praktijk als opleidingsplek

Huisartsenpraktijk De Linie is een erkend opleidingsinstituut voor de huisartsenopleiding van het EMC in Rotterdam.

Een huisarts in opleiding wordt een AIOS genoemd, dit staat voor Arts in Opleiding tot Specialist. In de praktijk vindt u dus een AIOS die zich aan het specialiseren is tot huisarts.

De AIOS is basisarts en afgestudeerd van de zesjarige opleiding die vereist is om verder te kunnen specialiseren. De specialisatie tot huisarts duurt in totaal drie jaar. Er wordt één jaar bij ons in de praktijk ervaring opgedaan. De opleiding tot huisarts vindt deels plaats bij het Erasmus MC. Het praktijkgedeelte van de opleiding vindt plaats in onze praktijk.

Praktijknummer

Ma t/m vrij: 8.00 – 17.00u.


Receptenlijn

Ma t/m vrij: 8.00 – 17.00u.


Spoednummer

Ma t/m vrij: 8.00 – 17.00u.


Voor spoed 's avonds of in het weekend.